Retraite

Stilte is zeldzaam. Onze drukke cultuur verhindert ons vaak om stil te zijn. En we beginnen de stilte te ontwijken of zelfs te vrezen. De meesten van ons zijn gewend geraakt aan drukke levens omgeven door een continue ruis. En velen van ons raken zich ervan bewust dat er iets wezenlijk ontbreekt en we zoeken naar meer – maar wat? Onszelf? Of misschien wel God?

Hoe ontmoedigend ook, we hebben allemaal stilte nodig. Wanneer we de stilte binnengaan, zien we dingen scherper. Wanneer we ruimte maken voor de stilte maken we ruimte voor onszelf. De stilte nodigt het onbekende, ongetemde, wilde, verlegen en ondoorgrondelijke uit – datgene wat zelden de kans heeft om in ons tevoorschijn te komen. De stilte zou ons kunnen leiden naar God-weet-wat…

Kiezen voor stilte is een open driedaagse retraite onder begeleiding en een kans om uit ons hectische leven te stappen, stilte te ervaren en op zoek te gaan naar wat wij God noemen. Met deze retraite in een prachtig retraite centrum word je uitgenodigd om deel te nemen aan een experiment waar je geen spijt van zult krijgen. Naast de ervaring van stilte heb je de mogelijkheid om te genieten van de prachtige omgeving, te reflecteren, te experimenteren met gebed, eeuwenoude bijbelteksten te lezen en begrijpen en persoonlijke begeleiding te ontvangen.

Investeer in jezelf. Ga met ons mee voor drie dagen & twee nachten. Ontsnap uit de stad en geniet van de rust. Het is een weekend speciaal geschikt voor hen die zoeken en weinig of geen religieuze ervaring of achtergrond hebben. Voor €120 (studenten €90)  ontvang je een comfortabel verblijf, alle maaltijden, een retraite onder begeleiding + materialen, persoonlijke begeleiding en de kans om te zoeken naar God-weet-wat. Begeleiding is zowel in Nederlands als Engels beschikbaar.

Er zijn twee mogelijkheiden:

  • Vr 25 Okt – zo 27 Okt 2019
  • Vr 22 Nov – zo 24 Nov 2019

Programma

Vrijdag

17.45 Aankomst en inloop, plus een hartelijk welkom!
18.30 Kick-off dinertje
19.45 Koffie en dessert en verdere uitleg over de retraite
20.00 Training: omgaan met de stilte
20.45 De stilte begint…

Zaterdag

8.30 Ontbijt (in stilte)
10.00 Individuele gesprekken
12.30 Warme middagmaaltijd (in stilte)
17.00 Training: God-weet-wat ontmoeten in de stilte
18.00 Avondeten (in stilte)
20.00 Individuele gesprekken

Zondag

8.30 Ontbijt (in stilte)
9.15 Ochtendmeditatie
10.00 Individuele gesprekken
12.30 Warme maaltijd (in stilte)
13.00 Spullen inpakken
13.30 Afsluiting
15.00 Naar huis