Directors

Tijdens een stilteweekend zijn er een aantal momenten waarop je gebruik kan maken van een gesprek met één van de begeleiders. We zijn hele gewone mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in wat jij meemaakt in de stilte. Door vragen te stellen en soms een voorzichtige suggestie te doen helpen we je om ruimte te creëren voor je vragen over jezelf en het leven. Hier lees je wat meer over de begeleiders die je kunt treffen op de stilteretraites.

During a silent retreat there are a few moments where you can have a conversation with one of the spiritual directors. We are very normal people who are honestly interested in what you are experiencing in the silence. Through asking questions and maybe offering a suggestion for how to fill the silence we can help you in making room for questions about yourself and life. You can read more below about the different directors you’ll meet during a silent retreat.

Inez Hage-Lockinezhagelock

In mijn dagelijks leven zit ik weinig stil: ik ben theatermaker van beroep en houd ontzettend van beweging, van creëren en interactie. Het grappige is dat als je daadwerkelijk stil bent, er juist van alles in beweging komt en er ruimte ontstaat voor nieuwe ideeën en inzichten. Ontzettend waardevol!

Monique Hovenmoniquehoven

Ik ben in de VS geboren en getogen, maar Nederland is nu echt mijn thuis.  Zelf heb ik Kinder- en Jeugd Psychologie gestudeerd, maar werk nu als recruiter bij een internationale organisatie. Ik geniet er van om met mensen in proces te mogen zijn en vind het boeiend hoe stilte daar aan bij kan dragen.

Jesse de Vosjessedevos

Ik heb in een ver verleden theologie gestudeerd, maar ben nu afgestudeerd in filmwetenschappen. Ik combineer een baan in de culturele sector met een actief vrijwilligersleven en veel creatieve hobby’s. Ik vind het een enorm voorrecht om met mensen op te trekken op een deel van hun zoektocht in de stilte.

Ank Oostingank

I live full-time and get paid part-time. My default mode is being creative and enthusiastic. My passion is to connect, there where people are truly themselves. Silence is one of the ways to get to there, there where the crap is, where the joy is, the longings, the knots, the gifts and the Mystery of life.

Gerrit Benschopgerritbenschop

Ik heb elektrotechniek en filosofie gestudeerd en werk voor een studentenorganisatie. Zo coach ik studententeams die debat or-ganiseren over levensvragen op de universiteit. Stilte is voor mij een poort naar de ziel en de ziel is een poort naar God. Ik vind het mooi mensen te helpen hun ervaringen in stilte te duiden.

Lena SvenssonLenasvensson

I have lived and traveled all over the world and my professional background spans marketing functions in high-paced business environments. I’ve learned how to appreciate stepping on the break now and again! With God as my guide I feel privileged to be able take time out for stillness and even more so in guiding others in order to find that peace as well.

Mark Hagemarkhage

Ik hou van de stilte. Ik kom er tot rust en tot leven. Ik vind er nieuwe creativiteit en richting om zodoende in de drukte en chaos van Amsterdam, waar ik woon, mijn eigen koers te blijven varen. Ik heb veel ervaring in het begeleiden van anderen met allerhande soorten vragen omtrent leven en geloven. Ik zie uit naar weer een bijzonder weekend en hoop je daar te zien!

Annemarie Altenaannemariealtena

Ik woon in het oosten van het land en naast de zorg voor van alles in ons gezin houd ik me bezig met correctiewerk voor een uitgeverij. Ik heb zelf ontdekt hoe weldadig het kan zijn om stil te worden (hoewel het niet altijd makkelijk is) en wat een ontdekkingen je kunt doen in de ruimte die er in de stilte ontstaat. Ik kijk ernaar uit om hierin samen een stukje op te lopen.

Maarten Vogelaarmaartenvogelaar

Als kind verlangde ik naar de nabijheid van God. Een irrationeel maar hardnekkig verlangen waarvan ik me tot op de dag van vandaag afvraag waarom dit mij overkwam en anderen niet. Wat ik wel weet is dat ik erop reageerde. Om die reden ben ik altijd benieuwd naar de diepste verlangens van anderen. Waar komt het vandaan en welke plek geef je het in je leven?

Aleida Nieuwenhuisaleida.png

Door het leven in onze mooie hoofdstad waar alles 24/7 doorgaat ben ik steeds actiever op zoek gegaan naar stilte. Als alle prikkels en geluiden van buiten verstillen en ik tot rust kom, zie ik wat er in mijn hart leeft en ontmoet ik God. Als geestelijk begeleider vind het mooi en waardevol om samen met mensen in de stilte te komen en God en onszelf daarin te ontmoeten.

Advertisement